Home RSS  Gold   Silver  Join Follow About  Contact Donate!
Mathaba.Net Mathaba - news that matters 
Printable version See our news feeds? toolbar

    Libya Europe


Égesd el a bankárok pénzét! Szabadságot a miniszterelnöknek!

Posted: 2012-06-12
From: Mathaba
    Share on TwitterFacebook
SZABADSÁGOT LÍBIA MINISZTERELNÖKÉNEK!


[English

2012. június 12-én emberek a világ minden részéről bankjegyeket fognak elégetni az ellen tiltakozva, hogy a líbiai kormány miniszterelnöke a mai napig be van börtönözve Tunéziában.

Dr. Mahmoudi Baghdadi, a líbiai nép kormányának miniszterelnöke Tunéziába menekült oltalomért, azonban azóta megtagadják tőle azt, hogy az őt megválasztó emberek szavát képviselje. Dr. Baghdadit jelenleg is törvénytelenül börtönben tartják Tunéziában azzal a tervvel, hogy visszatoloncolják a líbiai káoszba.

Június 12 az emberi jogok napja, 24 évvel ezelőtt ezen a napon egymillió ember határozta el, hogy az emberi jogok chartáját elfogadják több ezer Népi Konferencia keretében, Líbia minden részében. Egy világméretű Zöld Charta Mozgalom (Green Charter Movement) követeli most ezeket a jogokat és szabadságot az egész világon.

2011-ben a globális bankárok bábjai elindították a hamis Arab Tavaszt, képletesen felhasználva annak a tunéziai embernek a tűzszikráit, aki saját magát gyújtotta fel. A szomszédos Líbia területén ma milliók élnek brutális diktatúrában ennek eredményeként.

Az igazi emberi jogokat és szabadságot hírdető Zöld Charta Mozgalom egy kampányt indít útjára, amellyel felkéri az embereket hogy hozzanak nyilvánosságra olyan saját maguk által készített videókat, amelyben bankjegyeket égetnek el.

Tunéziában a mai napon ez a kampány elkezdődött, rengeteg tunéziai égeti el a bankjegyeit. Oroszországban, Európa egyes részein, Kínában, Amerikában és Ausztráliában is csatlakoznak, amely egy gyorsan elharapózó kampány kezdete.

Mi tiszteletben tartjuk az emberi életet és megóvjuk azt. Nem fogjuk megölni magunkat, öngyilkosságot elkövetni, hiszen elnyomóink pont ezt akarják. Viszont nem tiszteljük elnyomóink pénzét és tulajdonát. Inkább elégetjük.” , nyilatkozta a Zöld Charta Mozgalom egyik szóvivője.

A Zöld Charta Mozgalom felhívja az emberek figyelmét, hogy tiltakozásul a líbiai kormány miniszterelnökének törvénytelen bebörtönzése ellen, gyújtsanak fel bankjegyeket. A miniszterelnök több millió elnyomott és terrorizált líbiai szimbóluma, akik egy rájuk kényszerített diktatúra alatt szenvednek.

A Mozgalom szerint a bankjegyek elégetése nem csupán szimbólikus, de egyben áldozat és szabadulás a bankárok irányítása alól, akik papírfecnik nyomtatásával próbálják meg életünket uralni. „Mutasd meg a haragodat az elnyomó bankároknak!”

Követeld a törvénytelenül bebörtönzött líbiai kormány miniszterelnökének a szabadon bocsátását! Égess el bankjegyeket tiltakozásul, és oszd meg az erről készült videót, hozzáadva a #GreenCharter” kulcsszót!” – hírdeti a Zöld Charta Mozgalom sajtóközleménye.

Ahelyett, hogy munkahelyedről szabadságot kivéve felutaznál a városba és „Szabadságot a miniszterelnöknek” feliratú táblát tartanál a magasba, ezzel pénzt takarítasz meg. A pénzt elköltötted volna úgy is, akkor miért ne égethetnéd el egy részét egy hatásos tiltakozási formában.” Teszi hozzá a ZCM.

Ha szükséges, akkor minden héten pénzt égethetsz el a miniszterelnök szabadulásáig, és még így is olcsóbb lesz mintha tüntetéseken vennél részt. Szóval nem igaz, hogy értelmetlen pénzégetés lenne a tiltakozás.”

A sajtóközlemény tanácsolja, hogy spirituális vagy vallásos tiltakozók imát mondjanak el a papírpénz égetése közben:

...A pokolba ezzel a hamis vagyonnal! Pusztítsd el a bankárok és elnyomók hamis vagyonát! Vigyázz ránk és adj nekünk IGAZ gazdagságot, többszörösét ennek az értéknek!”

Kapcsolódó hír, hogy a Nemzetközi Népi Konferencia Szervezet (IPCO) a mai napon tiszteletbeli elnökévé nevezte ki Dr Baghdadit.

---- A fenti nyilatkozat az IPCO és más szervezetek közös sajtónyilatkozata. További információkkal az alábbi sorokban szolgálunk.

A „Égesd el a hamis vagyont” ötlete a Nemzetközi Zöld Charta Mozgalom vezetőjétől származik, aki a bankjegyek elégetését figyelemfelkeltő tiltakozásnak szánja Dr. Baghdadi szabadulásáért. A tiltakozás e formája mindenki számára rendelkezésre áll korlátozás nélkül.

Néhány javaslat a tiltakozás lebonyolításához:

  • Mutasd meg a kamerának az elégetendő bankjegy elejét, hogy a pénznem látható legyen.

  • Tarts fel egy papírt, vagy mondjad a videó alá a „Szabadságot a miniszterelnöknek” vagy „Szabadságot a líbiai miniszterelnöknek” szöveget.

  • Tisztán mutasd a bankjegy elégetését! Ha kell, akkor egy papírdarabbal gyakorolj előtte.

  • Ha kívánod, akkor takard el az arcodat, a fontos a bankjegy elégetése!

Felkérjük a népszerű mozgalmakat, szervezeteket és személyeket, hogy támogassák a líbiai miniszterelnök kiszabadítására irányuló közös erőfeszítést. Ezért kérjük, hogy a fenti nyilatkozatot jelentessék meg a minél szélesebb nyilvánosság előtt.

Az írott és internetes sajtó munkatársai, publiciszták és bloggerek „Green Charter” #GreenCharter kulcsszavakkal találhatják meg a tiltakozás videóit a Youtube-on és a neten, amelyet a forrás feltüntetése mellett szabadon megoszthatnak.

Néhány "Szabadságot a líbiai miniszterelnöknek, Égesd el a bankárok pénzét" videó, amelyet a világ különböző pontjairól töltöttek fel:

 

Twitter Facebook
spacer

 View and/or Add Comments to this Article 
Related:
→ Brûlez l`argent des banquiers ! Libérez le Secrétaire du peuple !
→ Queimem o dinheiro dos banqueiros! Libertem o Secretário do povo!
→ ¡Quema dinero de los banqueros! ¡Libertad al Secretario Publico!
→ Verbrennt das Geld der Banker! Freiheit für den libyschen Volkssekretär!
→ Спали гроші банкірів! Свободу Народному секретарю!
→ Spalimo bankarski novac! Oslobodimo Sekretara libijskog naroda!
→ Libera il Segretario del Popolo, Brucia i Soldi
→ Сожги деньги банкиров! Свободу Народному Секретарю!
→ 烧掉银行家的钱! 释放人民的秘书长!
→ اضرموا النار في نقود المصرفيين! الحرية لأمين عام الشعب!
→ Burn the Banker`s Money! Free the People`s Secretary!
#
  Is this item incorrect? Please click here to report it!  
 E-MAIL THIS    COMMENT ON THIS    HOME PAGE    PRINT THIS   Printable version Share on Facebook Share on Twitter    Email this article
    REDDIT    DIGG    DELICIO.US   FACEBOOK   RE-TWEET it!    MANY MORE OPTIONS... 
The link for this item is: www.mathaba.net/news/?x=630573   Copyrights!  

Mathaba relies on your support for independent as well as investigative journalism. Please subscribe for a small fee and also join our free Daily Briefing. More options here.
Send this article via Outlook or via web/other Email
:: This site contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorized by the copyright owner. We are making such material available in our efforts to advance understanding of environmental, political, human rights, economic, democracy, scientific, and social justice issues, etc. We believe this constitutes a 'fair use' of any such copyrighted material. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond 'fair use', you must obtain permission from the copyright owner.
::  We always mention the author and link the original site and page of every article. Disclaimer
MAIN INDEX PAGE
ALL TOPICS
NEWS ALERTS!

Mathaba Google
Advertise here
Follow us on Twitter


heyu

INFO PARTNERS:^ TOP ^
USEFUL LINKS:^ TOP ^

Webutation Score

Free Web Stats
Check out our Android App!
spacer
RSS Facebook Twitter
  Mathaba Now: click here Reader Information
search

get our free news alerts

Get our daily briefing!

Enter your email address:

Not sure? Try it out! Each Email has an easy unsubscribe link. Or find out why you should sign up:

See Reader Testimonials

Important information tools!

Live chat services by Olark


China Wholesale


Follow Mathaba